Väinö Linnan reitti

Ittellisen pirtti Urjalassa Väinö Linnan reitillä kuvattuna elokuussa 2020. Kuva: Petra Kotro Photography.

Väinö Linnan reitti tarjoaa matkan kohti perisuomalaista kulttuuria. Reitti polveilee luonnonkauniissa Urjalassa ja vie kulkijansa keskelle Pohjantähden maisemia. Reitin voi kulkea haluamallaan kulkuvälineellä omatoimisesti tai tutustumalla kohteisiin maksullisen opaspalvelun kautta. Pituutta reitillä on noin 25 km.

Mobiiliopas

Mobiiliopas esittelee Väinö Linnan reitin kohteet. Pääosin kohteet ovat yleisöltä suljettuja. Mobiilioppaan avulla on mahdollisuus päästä tutustumaan myös näihin kohteisiin valokuvamateriaalin kautta.

Monologit

Vuonna 2020 tuli kuluneeksi sata vuotta Väinö Linnan syntymästä. Osana juhlavuoden hankkeita syntyi viisi kuvailevaa monologia Väinö Linnan reitille. Monologit on kirjoittanut kirjailija, tutkija Timo Malmi. Hän itse kuvailee taustoja näin: Reitin kiertyessä Väinö Linnan mennyt ja tuleva avautuu uusille sukupolville kuultavaksi. Matkalla läpi maiseman voi nyt tarkalla korvalla kuulla enemmänkin; ei vain sodista, vaan Euroopan unionista, ihmisten välisistä suhteista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Kaikki kuitenkin lupsakasti kerrottuna”.

Monologit tulkitsee näyttelijä (ja Väinö Linnan lukion käynyt) Eetu Känkänen. Monologeja voi kuunnella myös jälkikäteen oppaan kautta. Tallenteiden pituudet vaihtelevat 10–20 minuuttiin.

Audiomateriaali löytyy kohteista: synnyinkoti, työväentalo, Koskelan torppa, pappila ja Väinö Linnan työhuone.

Mobiilioppaan ovat rahoittaneet: