Päiväläispoika – verkkonäyttely

Päiväläispoika – verkkonäyttely
Väinö Linnan lapsuus- ja nuoruusvuodet Urjalassa 1920—1938

Millainen oli Väinön Linnan lapsuudenperhe, entä missä hän vietti aikaansa? Millaisia leikkejä lapset leikkivät ja mistä löytyivät parhaat piilopaikat? Millainen oli ympäröivä maailma? Näihin ja moniin muihin Väinö Linnan lapsuutta ja nuoruutta koskeviin kysymyksiin löydät vastauksia verkkoon avautuvasta Päiväläispoika-näyttelystä.

Näyttelyssä on haluttu nostaa esille Väinön ja hänen sisarustensa oma ääni. Haastattelumateriaalista on koottu yksityiskohtaisia tarinoita, jotka maalaavat kuvaa lapsuuden maisemista ja nimenomaan Väinöstä ja elämästä Urjalan maaseudulla. Näitä tarinoita elävöittämään on käytetty runsaasti valokuvia.

Verkkonäyttelystä löydät eri osioita, joiden kautta pääset tutustumaan Väinö Linnan lapsuuteen, lapsuusmaisemaan ja lapsuudenperheeseen. Pääset seikkailemaan Väinön kanssa Urjalan metsissä, kiipeämään kalliolle ja uppoutumaan kirjojen maailmoihin. Matkan voi kulkea järjestyksessä, mutta osiot toimivat myös omina kokonaisuuksinaan.

Väinö Linna käytti joskus itsestään nimitystä päiväläispoika, joka siis tarkoittaa kartanon pelloilla päivätöissä työskennellyttä. Hän kuvasi sillä sosiaalista asemaansa lapsuudessa ja nuoruudessa.

Päiväläispoika-verkkonäyttelyyn

 

*****

Verkkonäyttelyn ovat mahdollistaneet: