Vuonna 2020 Urjalassa syntyneen ja nuoruuteensa eläneen kansalliskirjailija Väinö Linnan syntymästä on kulunut 100 vuotta. Vietämme juhlavuotta teemalla Elävä Linna.

Väinö Linnan seura järjestää omia tapahtumia, tuottaa Linnan tuotantoon liittyviä ajankohtaisia esityksiä, kerää muistitietoa ja tiedottaa valtakunnallisesti Linnan juhlavuoden tapahtumista.

Hänen elämäntyönsä on edelleen väkevästi läsnä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua. Linnan teokset osoittavat myös tämän ajan epäkohdat. Ne tuovat sodanvastaisen sanoman nuorillemme muun muassa lukuisten teatteri-, elokuva- ja televisioesitysten kautta. Väinö Linnan seura kartuttaa nimikkokirjailijaansa liittyvää tietovarantoa ja jakaa sitä myös muille. Linnan teokset ovat vahvasti esillä. Juhlavuosi toteutetaan yhteistyökumppanien kanssa. Sen aikana haastetaan eri-ikäiset ihmiset lukemaan, tutkimaan ja puhumaan Väinö Linnasta ja hänen tuotantonsa teemoista tuoreella tavalla.

Ilmoita Väinö Linnaan liittyvästä tapahtumastasi seuran sihteerille osoitteeseen: toimisto@vainolinnanseura.fi. Keräämme yhteen kaikki juhlavuoden tapahtumat tapahtumakalenteriimme.