Vaikka virallinen juhlavuosi on ohi ja olosuhteet huomioon ottaen kaikki sujui pääosin suunnitelmien mukaisesti, jatkamme juhlavuotta vielä myös tämän vuoden puolelle. Koronaepidemian vuoksi kaikkia tapahtumia ei kuitenkaan voitu toteuttaa vuoden 2020 aikana – mm. Väinö Linnan reitille suunniteltu mobiiliopas julkaistaan kesällä.

Tämän vuoden Pentinkulman päivien teemana on toivo.

****

Urjalassa syntyneen ja nuoruuteensa eläneen kansalliskirjailija Väinö Linnan syntymästä tulee joulukuussa 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Vietämme juhlavuotta teemalla Elävä Linna.

Väinö Linnan seura järjestää omia tapahtumia, tuottaa Linnan tuotantoon liittyviä ajankohtaisia esityksiä, kerää muistitietoa ja tiedottaa valtakunnallisesti Linnan juhlavuoden tapahtumista.

Hänen elämäntyönsä on edelleen väkevästi läsnä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua. Linnan teokset osoittavat myös tämän ajan epäkohdat. Ne tuovat sodanvastaisen sanoman nuorillemme muun muassa lukuisten teatteri-, elokuva- ja televisioesitysten kautta. Väinö Linnan seura kartuttaa nimikkokirjailijaansa liittyvää tietovarantoa ja jakaa sitä myös muille. Linnan teokset ovat vahvasti esillä. Juhlavuosi toteutetaan yhteistyökumppanien kanssa. Sen aikana haastetaan eri-ikäiset ihmiset lukemaan, tutkimaan ja puhumaan Väinö Linnasta ja hänen tuotantonsa teemoista tuoreella tavalla.