Juhlavuotta on edelleen jatkettu koronaepidemian vuoksi. Kaikki alunperin suunnitellut tapahtumat ja hankkeet pyritään toteuttamaan. Hanke jatkuu vielä vuodelle 2022.

****

Urjalassa syntyneen ja nuoruuteensa eläneen kansalliskirjailija Väinö Linnan syntymästä tulee joulukuussa 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Vietämme juhlavuotta teemalla Elävä Linna.

Väinö Linnan seura järjestää omia tapahtumia, tuottaa Linnan tuotantoon liittyviä ajankohtaisia esityksiä, kerää muistitietoa ja tiedottaa valtakunnallisesti Linnan juhlavuoden tapahtumista.

Hänen elämäntyönsä on edelleen väkevästi läsnä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua. Linnan teokset osoittavat myös tämän ajan epäkohdat. Ne tuovat sodanvastaisen sanoman nuorillemme muun muassa lukuisten teatteri-, elokuva- ja televisioesitysten kautta. Väinö Linnan seura kartuttaa nimikkokirjailijaansa liittyvää tietovarantoa ja jakaa sitä myös muille. Linnan teokset ovat vahvasti esillä. Juhlavuosi toteutetaan yhteistyökumppanien kanssa. Sen aikana haastetaan eri-ikäiset ihmiset lukemaan, tutkimaan ja puhumaan Väinö Linnasta ja hänen tuotantonsa teemoista tuoreella tavalla.

TOTEUTUNEITA HANKKEITA:

Mobiiliopas Väinö Linnan reitille löytyy täältä.

Pukstaavin lukukokemuskampanjaan liittyen Väinö Linnan teoksiin voit tutustua täällä.

Päiväläispoika-verkkonäyttelyyn voit tutustua täällä.