Hallituksen uudet jäsenet

Kirsi-Kaisa Sinisalo ja Anna-Riikka Carlson Väinö Linnan seuran hallitukseen

Väinö Linnan seura sai uudet vahvat tukijalat, kun seuran vuosikokous valitsi hallituksen uusiksi jäseniksi näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalon sekä kustantaja Anna-Riikka Carlsonin.

Anna-Riikka Carlson toimii Väinö Linnan kustantajan WSOY:n kotimaisen kirjallisuuden kustantajana.
–   Väinö Linna merkitsee minulle sekä lukijana että kustantajana valtavan paljon, hän toteaa.

Carlson kertoo olevansa onnellinen, että pääsee yhdessä Väinö Linnan seuran kanssa miettimään erityisesti sitä, kuinka uudet sukupolvet saadaan kiinnostumaan Linnasta. Hän lupaa myös toimia seuran linkkinä kustantamoon.

–   WSOY on Linnan kirjallinen koti, ja tehtäväni on vaalia hänen merkitystään, Carlson painottaa.

Kirsi-Kaisa Sinisalolla on pitkä ura näyttelijänä ja teatterinjohtajana. Urjalassa hänet muistetaan Väinö Linnan teosten loistavana tulkitsijana. Sinisalo nimeääkin Väinö Linnan uransa merkittävimmäksi kirjailijaksi, jonka roolihenkilöitä hän on esittänyt paljon. Pentinkulman päiville tuotetussa Pentinkulman naiset -monologissa Sinisalo esitti peräti 13 eri Linnan henkilöä. Monologi kiersi 15 vuotta ympäri Suomea ja Euroopassa asti.

Väinö Linnan seuran hallituspaikka on Kirsi-Kaisa Sinisalolle mieleinen.
–   On kunnia saada olla toiminnassa mukana, alati etsimässä kirkkainta näkökulmaa suomalaiseen kirjallisuuteen, hän kuvailee luottamustehtävän merkitystä.

Sinisalo kertoo, että Linnan henkilöt ovat kulkeneet hänen mukanaan kaikissa elämänvaiheissa.
–   Linnan teksteistä nousee mieleen milloin mitäkin yllättävää, mutta useimmiten positiivisissa ja mukavissa tilanteissa Aunen positiivinen ja perihämäläinen ihmettely: ” Kyä tää o!” Raskaimmissa tilanteissa mietin Elinan viisautta trilogian lopussa, kun hän toteaa, että ihminen voi voittaa vaikeudet vain hyväksymällä ne. Tärkein minulle on kuitenkin Alman lause: ”Ei ole vielä aamutonta yötä ollu.”

Anna-Riikka Carlson ja Kirsi-Kaisa Sinisalo seuraavat luottamustehtävässä kirjallista tuottajaa Lari Mäkelää sekä seuran hallituksen pitkäaikaista jäsentä, näyttelijä Ahti Jokista. Hallituksessa jatkavat Anneli Niinimäki, Asko Jaakonaho, Johannes Koskinen, Reijo Kuljuntausta, Simo Laitakari, Toni Lahtinen, Taija Laaksonen, Kirsti Niemistö, Outi Oja, Elina Pyöli, Terhi Rannela, Päivi Rantala, Marja-Riitta Touru, Paula Virtanen sekä puheenjohtajana Heidi Rytky.