VÄINÖ LINNAN JUHLAVUOSI KÄYNTIIN VÄINÖN PÄIVÄNÄ

Väinö Linnan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta joulukuussa 2020. Väinö Linnan seura ry ottaa juhlavuoden huomioon erityisellä tavalla ja tuo nimikkokirjailijansa ansaitusti kansakunnan kaapin päälle.

Hänen elämäntyönsä on edelleen väkevästi läsnä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua, toteaa seuran puheenjohtaja Heidi Rytky

Juhlavuoden aikana Väinö Linnan seura kartuttaa nimikkokirjailijaansa liittyvää tietovarantoa ja jakaa sitä myös muille. Linnan teokset ovat vahvasti esillä. Seura käynnistää Väinö Linnaan liittyvän muistiedonkeruuprojektin, jonka pohjalta on tarkoitus tehdä myös Linnan lapsuuteen ja nuoruuteen keskittyvä Päiväläispoika-näyttely.

Lisäksi seura kehittää Väinö Linnan reittiä ja tuottaa reitille mobiiliopastuksen. Sisältöä tehdään myös lukiolaisille, joille järjestetään kurssi tieteellisistä menetelmistä aiheena Täällä Pohjantähden alla -trilogian maailma ja historiallinen aika. Lisäksi Väinö Linnan seura järjestää juhlavuoden aikana kirjoituskilpailun yhteistyössä Pirkkalaiskirjailijoiden kanssa. Linnan perintö on vahvasti mukana myös Pentinkulman päivillä, joilla nähdään muun muassa Nuoret sotilaat -monologinäytelmä.

Väinö Linnan seura haluaa ottaa valtakunnallista vastuuta Väinö Linnan juhlavuodesta.

Olemme valmistautuneet keräämään Väinö Linnan seuran sivuille tietoa myös muiden järjestämistä Väinö Linnaan liittyvistä tapahtumista tai hankkeista. Lisäksi meille on jo nyt tullut monia Linnaan liittyviä tiedusteluja. Selvästi aihe tulee olemaan läsnä ensi vuoden keskusteluissa ja hankkeissa, Heidi Rytky uskoo.

Juhlavuosi on suuri ponnistus seuralle, jolla ei ole vakituista työntekijää. Siksi se toteutetaan yhteistyökumppanien kanssa. Seura on myös saanut rahoitusta juhlavuoden toimenpiteisiin. Leader-ryhmä Pirkan Helmi on puoltanut noin 40 000 euron avustusta ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on vuonna 2019 myöntänyt seuralle 20 000 euron kärkihankeapurahan. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat myös Urjalan kunta, WSOY, Pirkkalaiskirjailijat, Tampereen yliopisto ja Tampereen kaupunki.

Iloitsemme siitä kannustuksesta, jota olemme rahoituksen ja yhteistyökumppaniemme myötä saaneet. Haastamme myös kaikki Linnan lukijat ja ystävät mukaan, Rytky kiittää.

Juhlavuosi käynnistetään Väinön nimipäivänä 17. helmikuuta.


Tiedustelut:

Väinö Linnan seuran puheenjohtaja Heidi Rytky, heidi.rytky@mobilia.fi, 040 900 6641
Väinö Linnan seuran varapuheenjohtaja Anneli Niinimäki, anneliniinimaki@gmail.com, 050 352 5450
Väinö Linnan seuran sihteeri Sirpa Ikonen, toimisto@vainolinnanseura.fi, 040 193 0093