Ladataan Tapahtumat

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

heinäkuu 10

Päiväläispoika-näyttely

heinäkuu 10. - elokuu 31.
Urjalan kirjasto, Tampereentie 4
Urjala, 31760
+ Google Map

Urjalan kirjaston näyttelytilassa avataan Päiväläispoika-näyttely 10.7.2020. Näyttelyn teemana on esittää kuvin ja tekstein Väinö Linnan Urjalan aikaisen lapsuuden ja nuoruuden vuosina 1920–1938 dokumentteja. Näyttely on avoinna elokuun loppuun asti.

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Tampereen Linna -kirjajulkistus

heinäkuu 31. 14:00 - 14:45
Säätiötalo, Urjala, Urjalantie 9
Urjala, 31760
+ Google Map

Lastenkirjan julkistus! Tampereen Linna on kuvitettu teos Väinö Linnan lapsuudesta. Kirjailija Karo Hämäläinen sekä kustantaja Saara Tiuraniemi. Vapaa pääsy! Nouda ilmainen lippusi Urjalan kirjastosta 10.7. alkaen.

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Linnan juhlat!

heinäkuu 31. 15:15 - 17:45
Säätiötalo, Urjala, Urjalantie 9
Urjala, 31760
+ Google Map
€15

Väinö Linna 100 -juhlavuoden kunniaksi on kerätty ihmisten muistoja Väinö Linnasta. Noora Kytöharju esittelee keruuprojektin saalista. Kirjailija Karo Hämäläinen on “Väinö Linnan jäljillä” ja kirjailija Petri Tamminen puolestaan avaa Linnan kirjallista tyyliä ja retorisia keinoja. Lopuksi keskustelutilaisuus “Linna lavalla ja kankaalla”, jossa tutkija Toni Lahtinen, näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalo ja professori Jukka Sihvonen puhuvat Linnan teoksista elokuvien ja teatterin näkökulmasta. Liput 15 €/hlö (+ käsittelykulut). Lippujen osto joko Urjalan kirjastosta (alkaen 10.7. Huom. käteinen ja tasaraha!) tai lippu.fi-palvelusta. Kahvit keittää ja…

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Tämän sitaatin haluaisin kuulla

heinäkuu 31. 18:30 - 20:30
Säätiötalo, Urjala, Urjalantie 9
Urjala, 31760
+ Google Map

Nyt on mahdollisuus toivoa ja kuulla ammattinäyttelijöiden lukemana juuri se itselle tärkeä sitaatti. Näyttelijät Kirsi-Kaisa Sinisalo ja Pekka Heikkinen esittävät kuulijoiden toivomia otteita Väinö Linnan kirjoista. OPEN MIC! Illan lopuksi lava on vapaa! Venla Moisala emännöi open mic -tapahtumaa, jossa halukkaat voivat esittää omia, muutaman minuutin pituisia runojaan ja tekstejään. Vapaa pääsy! Nouda ilmainen lippusi Urjalan kirjastosta 10.7. alkaen.

Lue lisää »

elokuu 1

Pentinkulman päivät – E80-seminaari

elokuu 1. 12:00 - 13:30
Urjalan Yhtenäiskoulu, Urjalantie 37
Urjala, 31760
+ Google Map

Legendaarisen E-80-seminaariin osallistuvien esikoiskirjailijoiden paneelikeskustelu kirjoittamisesta. Mukana otteita uutuusteoksista. Vetäjinä Maria Laakso ja Erkka Mykkänen. Vapaa pääsy! Nouda ilmainen lippusi Urjalan kirjastosta 10.7. alkaen. Varaa mukaan käteistä ja tasaraha!

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Kirjan juhla!

elokuu 1. 14:00 - 17:00
Urjalan Yhtenäiskoulu, Urjalantie 37
Urjala, 31760
+ Google Map
€25

Juhlapuhujina kirjailija, tutkija Anna Kortelainen, professori Jyrki Nummi sekä kirjailija, kouluttaja Taija Tuominen. Kirjan juhlan huipentaa live ensi-iltansa saava Toinen tuntematon -esitys, jossa Kirsi Tarvainen ja Pihla Maalismaa tulkitsevat Tuntemattoman sotilaan naishahmoja. Liput 25 €/hlö (+ käsittelykulut). Lippu sisältää kahvit. Lippujen osto joko Urjalan kirjastosta (alkaen 10.7. Huom. käteinen ja tasaraha) tai lippu.fi-palvelusta.

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Haastattelussa Eero Aho

elokuu 2. 13:00 - 14:00
Säätiötalo, Urjala, Urjalantie 9
Urjala, 31760
+ Google Map
€10

Haastattelussa Eero Aho alias Antero Rokka! Eero Aho on yksi Suomen suosituimmista näyttelijöistä. Tule kuuntelemaan Eero Ahon ajatuksia Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta sekä kurkistuksia hänen pitkän uransa huippuhetkiin. Liput 10 €/hlö (+ käsittelykulut). Lippujen osto joko Urjalan kirjastosta (alkaen 10.7. Huom. käteinen ja tasaraha) tai lippu.fi-palvelusta.

Lue lisää »

Pentinkulman päivät – Nuoret sotilaat

elokuu 2. 16:10 - 19:00
Säätiötalo, Urjala, Urjalantie 9
Urjala, 31760
+ Google Map

ENSI-ILTA! Nuoret sotilaat -monologissa puhuvat omalla äänellään ne todelliset sotilaat, joiden kaltaisista Väinö Linna kirjoitti Tuntemattoman sotilaan. Uutuusteoksen on käsikirjoittanut Anneli Kanto ja ohjannut Esa-Matti Smolander.  Monologin esittää Akseli Kouki. Illan päätteeksi kaksi mielenkiintoista keskustelua. Ensimmäisen keskustelun aiheena on sota kokemuksena. Siinä tutkija Sari Näre ja kirjailija Petri Tamminen pohtivat mm. mitä sota, kriisit ja poikkeusolot tuovat ihmisessä esiin. Illan jälkimmäisessä keskustelussa kriisistä selviytymisestä ja yhteiskunnan uudelleen rakentamisesta. Keskustelijoina ovat kirjailijat Markus Leikola ja Piia Leino sekä Paavalin kirkkoherra Kari Kanala.…

Lue lisää »

syyskuu 10

Päiväläispoika-näyttely Pispalan kirjastossa

syyskuu 10. - lokakuu 17.
Pispalan kirjasto, Pispalan valtatie 21
Tampere, 33250 Tampere Suomi
+ Google Map

Väinö Linnan seuran tuottama näyttely Päiväläispoika on esillä Pispalan kirjastossa 10.9.–17.10.2020. Näyttelyn teemana on esittää kuvin ja tekstein Väinö Linnan lapsuutta ja nuoruutta Urjalassa.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat